BSO de Plantage, Meteren

BSO de Plantage bevind zich in het tijdelijke onderkomen samen met school in het gelijknamige Kindcentrum. De kinderen zijn bekend met deze ruimtes en met het schoolplein.

Met de school wordt de samenwerking gezocht in het aanbod van de thema’s en een enthousiast team van pedagogisch medewerkers bedenkt hier leuke activiteiten bij.

Op onze BSO voelt ieder kind zich thuis en gezien.

Er wordt na binnenkomst  gezamenlijk fruit gegeten en water of thee gedronken, gezellig met elkaar aan tafel en hierbij wordt de schooldag doorgenomen en wordt het activiteitenaanbod van die dag besproken, wanneer je mee wilt doen is dat heel leuk, maar je mag ook lekker vrij spelen in een van de gezellig ingerichte hoeken, met poppen, een keukentje of een stoere bouwhoek, een spelletje doen of puzzelen, buitenspelen en sportief bezig zijn of gewoon uitrusten en een boekje lezen, er is voor elk wat wils. Er kan ook buiten worden gespeeld in de nabij gelegen speeltuin.

Rond half vijf wordt er nog iets te drinken en een crackertje aangeboden en kunnen de kinderen nog even iets afmaken waar zij mee bezig waren, een spelletje, een knutsel en dan langzaamaan wordt iedereen weer opgehaald.  De pedagogisch medewerkers nemen de tijd voor een overdacht met de ouders.

Onze BSO sluit direct aan op de schooltijden en is geopend op de maandag, dinsdag en donderdag van 15.00uur tot 18.00uur.

Wanneer er een studiedag is kan er worden samengevoegd met Bso Eigenwijs in Meteren, bij de mr. Aafjesschool.

Alle schoolvakanties voegen we samen met BSO Eigenwijs zodat wij een nog leuker aanbod kunnen hebben met workshops en leuke activiteiten waardoor het ook echt vakantie is voor uw kind. In de vakanties zijn wij geopend van 8.00uur tot 18.00uur.

Mocht u willen komen kijken op onze BSO, maak dan een afspraak voor een rondleiding via klantencontact@krbv.nl of telefoonnummer 0345 849991

Vanaf volgend jaar is BSO de Plantage als onderdeel van het kindcentrum ook gevestigd in de nieuwbouw, hier kijken wij naar uit!

Tot ziens in onze gezellige BSO in Meteren!

Geldermalsen, 2 juli 2020

—————————-PERSBERICHT——————————

Bouw Kindcentrum De Plantage nu echt van start!

De aanbesteding voor de bouw van een Kindcentrum in nieuwbouwwijk ‘De Plantage’ Meteren is gelukt. Deze zomer start aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk met het werk. Het nieuwe gebouw vervangt de tijdelijke huisvesting. In het toekomstige centrum komen het openbaar basisonderwijs, een peuteropvang en een buitenschoolse opvang. Ook is er een voor ouders en kinderen een centrale plaats om elkaar te ontmoeten. 

Er is al een langere tijd sprake van een Kindcentrum in de wijk ‘De Plantage’. Al vanaf het moment dat de eerste plannen voor de woonwijk op de tekentafel lagen. Sindsdien is er veel gerekend, getekend en overlegd met allerlei betrokken partijen. Ook de directe woonomgeving is betrokken.

De bouw van het Kindcentrum liet door omstandigheden op zich wachten. Dat kwam mede doordat een eerder aanbestedingstraject niet succesvol afgerond kon worden. Maar het is nu toch zover.

Planning

Wanneer de bouw voorspoedig verloopt, is de oplevering van het Kindcentrum voor de start van het schooljaar 2021/2022. Het gebouw komt op het terrein gelegen in de hoek van de Kuyckshof en Schoolhof. Achter de locatie waar nu de tijdelijke schoolvoorziening is. Officieel krijgt het gebouw als adres Kuyckshof 2.

Schrijf je alvast in en maak een afspraak voor een kennismaking (op de huidige locatie).